Sommertur sol

Bedstemor Anns Besøgs Bondegård:

Når I ankommer, samles vi inde på gårdspladsen, Bedstemor Ann fortæller, hvad vi skal opleve / lave i løbet af dagen. Vi får også at vide hvor spisestuen, de 3 toiletter og 2 puslepladser er.

Herefter går vi ud til hestene, som vi fodrer med brød. De fleste af børnene får taget mod til sig og giver hestene brød på flad hånd. Tør man ikke, kan man jo kaste ind.

Så går turen ned til hønsene, som skal have bittesmå brødkrummer. Børnene opdager hurtigt at vi har et par ”hønse-katte”. Hønsene og kattene er venner hos Bedstemor Ann. Nogen gange får hønsene også en HEL kasse med ”formiddags-kager” .

Gederne får ofte grene fra skoven, som Bedstemor Ann deler ud. De vil også gerne have lidt brød. Geder har kun tænder i undermunden og bider derfor ikke. Vi brækker brødet i stykker og giver dem det i munden. Det er rigtig hyggeligt. 


Gæssene skræpper højt, når vi nærmer os… De vil også have brød. Gæssene kan nappe, så dem smider vi bare brødstykkerne ind til.

For enden af den lukkede gang mellem dyrene, bor fårene og lammene

De får også gerne grene fra skoven og brød. Ligesom gederne og ALLE andre drøvtyggere har de også kun tænder i undermunden. Så de får også små brødstykker af hånden.

 
Så går turen om på den anden side af bondegården, hvor vi klapper i hænderne, så køerne og deres kalve kommer løbende / galopperende. Vi ser på deres KÆMPE tunger, som både er slimede og ru. Køerne er KÆMPE store.

Så er det blevet tid til at give kaninerne mælkebøtter. Vi tager et blad ad gangen og ser på at de hurtigt gnasker dem i sig, helt uden at røre. Vi hjælper med at tage kaninerne op, så børnene kan få lov at ae…


Til sidst går vi ind til grisene og giver dem noget grønt… De fleste holder sig for næsen og siger : AD… De lugter :-) Bedstemor Ann & Co synes nu ikke det er så slemt, de bliver muget hver dag :-)

Så er det blevet tid til at gå gennem toiletterne for at vaske hænder, inden vi spiser vores madpakker. Bedstemor Ann har lavet kaffe, the og saftevand.

Efter maden går vi på legepladsen ved siden af ridefolden. Vi sadler 2 ponyer op, som børnene kan få en ridetur på. Når man har redet, får man et ridestempel. Vi trækker hestene, men vil gerne have hjælp til at løfte op og sørge for, at der ikke kommer ”Løse børn” ind på ridebanen. Selvom hestene ALDRIG har sparket nogen børn, kan man ALDRIG være FOR forsigtig. Hvis børnene er utrygge eller gerne vil have det, er hestene vant til, at der går en voksen med rundt ved siden af.

Hvis det regner, rider vi inde i ridehallen :-)
Hvis de voksne har lyst til at ride, kan vi sadle Mazetto op. Mazetto kan bære op til 90 kg. :-) Mazetto er dog IKKE god i ridehallen.

Når alle har redet er det tid til en traktortur ned over marken. Måske ser vi en hare eller nogle fasaner. Få gange har vi været heldige at se rådyr :-)

Det kan godt ”bumpe” lidt når vi kører på marken. Børn og voksne plejer at få grine-flip. 

Så det er VIGTIGT at ALLE sidder på numserne under hele turen.

Dagen afsluttes med hjemmebagt Troldekage og saftevand. Når der er tisset af, skiftet bleer og pakket sammen går turen hjemad igen. Oftest sover børnene hele vejen hjem. De voksne får sig også en lille lur ovenpå dagens friske luft og oplevelser :-)​

Prisliste for institutioner

​Alm. bondegårdstur uden bus

00 - 20 pers.

Børn eller forældre

Pris excl.​

2800,00 kr.

Moms.

700,00 kr.

Pris incl.

3500,00 kr.

​Alm. bondegårdstur uden bus

20 - 40 pers.

Børn eller forældre

Pris excl.​

3440,00 kr.

Moms.

860,00 kr.

Pris incl.

4300,00 kr.

​Alm. bondegårdstur uden bus

40 - 60 pers.

Børn eller forældre

Pris excl.​

4080,00 kr.

Moms.

1020,00 kr.

Pris incl.

5100,00 kr.

​Alm. bondegårdstur uden bus

60 - 80 pers.

Børn eller forældre

Pris excl.​

4720,00 kr.

Moms.

1180,00 kr.

Pris incl.

5900,00 kr.

Priserne er incl. rundvisning, ridetur, saft, kaffe, the, kage og evt. traktortur. Pædagoger betaler ikke.​

Vedr. transport - Spørg efter tilbud​

Bedstemor Ann's Besøgs Bondegård
Lille Fjellenstrupvej 25
3250 Gilleleje

Giv børnene en dejlig dag på landet

Det er en hel speciel oplevelse for et barn at klappe dyr, tumle rundt i græsset og spise frokost i solen. Datoer for "private" arrangementer finder du under "VIGTIGE DATOER" under punktet : Udflugt for børnefamilier :-)

mariehøne

​Børnehave/Vuggestue/dagpleje

For Institutioner og andre større grupper er e-mail er den hurtigste kontaktform, da vi ikke har telefonen med ude hos de besøgende og dyrene.

Bedstemor Anns Besøgs Bondegård

Lille Fjellenstrupvej 25

3250 Gilleleje

Tlf.: 23 70 50 34

E-mail: bedstemorann@mail.dk

CVR: 26283442

Udfyld nedenstående formular og vi vender tilbage vedr. det praktiske.​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt